2012. szeptember 12., szerda

Belecsaptunk, de nem a lecsóba

Először főztünk a 4Fenyő Pikniken. Mondanám, hogy rögtön bele is csaptunk a lecsóba, de nem igaz, mert lencsét főztünk. A feladat az volt, hogy olyan étel készüljön, ami Adynak is ízlett volna. Márpedig Kabos Ede közléséből tudjuk, hogy ha lencse volt, Ady mást nem is evett volna.

A főzésre ketten vállalkoztak: Huszár Orsolya, a Csipke és Fazék szerkesztője-szerzője, valamint Gábor bácsi HH, a Heti Téma gasztro rovatának társsszerzője.

Orsi a franciás vonalat képviselte: hozott egy vöröslencse-krémet, és ott helyben vörösboros lencsét főzött. A 'vörös' konzekvens választása nem tekintendő állásfoglalásnak. Ja, még valami: Orsi rezsón főzött, amivel gyakorlatilag sikerült a plein-air főzést és a koleszos-portásfülkés babkonzerv melegítést együvé fűzni.

Gábor magyar pallosként csapott le egy lencseslambuccal. Volt benne füstöl kalbász is rendesen, ám ami a meglepetés okozta: a citromos mellékíz, amely meglepő módon a belé helyezett citromnak volt köszönhető. Akik zsíros magyarosra vágytak, megkapták, de ez az enyhe savanaya mégis belecsempészett egy keveset a mediterrán nyári esték zamatából.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése