2011. szeptember 1., csütörtök

Kortárs gyűjteményt hozunk létre

"Számomra a festés jelenti azt a szellemi és szakmai szárnyalást, kitárulkozást, amikor a megrendelők pénztárcája nem dönthet" - mondja munkájáról Urmai Ungurán László képzőművész.

Az eddig több mint 20 önálló kiállításon bemutatkozó alkotó mellesleg két évtizede saját arculattervező céget vezet. Ott mindent a megrendelő igényei szerint végez el - a festészetben azonban nem ismer megalkuvást.

Ezért várjuk izgatottan a szeptember 3-át, amikor a dunavarsányi 4Fenyő Pikniken, Laci kamarakiállításán bemutatjuk azt az új művet is, amelyet kifejezetten a mi kérésünkre és az egykori varsányi Vészi-kúria szellemiségének ihletésére készít. Eddig annyit árult el, hogy hódolva az itt gyülekező művészek bohém szokásai előtt, stílszerűen nagy szerepet szán a kompozícióban az alkoholos filcnek.

Ezzel a művel nagy terveink vannak. Jövőre újabb művészt kérünk majd fel arra, hogy hozza el munkáit, köztük egyet, amit kifejezetten erre az alkalomra készít. Az évek során így egy olyan képzőművészeti gyűjtemény jöhet létre, amely nem csak a város újabb büszkesége lehet, de felkeltheti a gyűjtők érdeklődését, egyben ráirányíthatja a figyelmet az irodalomtörténet egy rendkívül érdekes korszakára.

A kiállítást szeptember 3-án, szombaton 18 órakor nyitjuk meg Dunavarsányban, a Petőfi Művelődési Házban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése